donderdag 23 juni 2011

Samenwerken 3.0

Op 24 mei organiseerde EDU-ART een EDU-ART ACADEMY met als onderwerp Samenwerken 3.0 Voor de bijeenkomst, in de vorm van een High Tea bij de Kookplaats in Arnhem, vroegen wij CRE-AID om een lezing te houden en een oefening in samenwerking te doen.


In duo's van adviseur en klant komen de deelnemers binnen. Yvonne Drissen leidt in.


Na het inspirerende verhaal door Wim Kuper in een gefingeerde race tegen de klok over samenwerking tussen verschillende disciplines, het verband tussen moeten en willen en kunnen en mogen werd de zaal in groepen verdeeld.

We gaan kleien. Iedereen krijgt van Karin Timmerman eenzelfde hoeveelheid klei uitgedeeld. Een oefening in non-verbale communicatie. De groep wordt uitgedaagd om zonder verbaal iets te zeggen naar eenzelfde eindresultaat toe te werken. De oefening maakt heel snel duidelijk wie een leider en wie een volger is. Wie snel gefrustreerd raakt of wie overal mogelijkheden in ziet. Maar ook wie het proces belangrijker vindt dan het resultaat. Er is geen goed of fout, maar zo kom je veel te weten over de werkwijze van jezelf en anderen en de sterke en zwakke punten in een proces.
Hierna een fotoreportage van Titia Lefers die het proces aardig in beeld brengt.

 
Een ketting!

Een vaas!

Klaar!
Wim en Karin  vatten een en ander op een flap samen.


Daarna nazit in afwachting van een volgende EDU-ART ACADEMY.
Een blind date.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten